English Ellas german
αστρολογοι

Αστρολογία

ζώδιο κριος Ζώδιο Κριός 21/3-20/4

ζώδιο ταυρος Ζώδιο Ταύρος 21/4-20/5

ζώδιο διδυμος Ζώδιο Δίδυμοι 21/5-21/6

ζώδιο καρκινος Ζώδιο Καρκίνος 22/6-22/7

ζώδιο λεων Ζώδιο Λέων 23/7-23/8

ζώδιο παρθενος Ζώδιο Παρθένος 24/8-22/9

ζώδιο ζυγος Ζώδιο Ζυγός 23/9-22/10

zwdio skorpios Ζώδιο Σκορπιός 23/10-22/11

zοdio toxotis Ζώδιο Τοξότης 23/11-21/12

zwdio aigokeros Ζώδιο Αιγόκερως 22/12-20/1

zwdio ydroxoos Ζώδιο Υδροχόος 21/1-19/2

zwdio ixtheis Ζώδιο Ιχθείς 20/2-20/3

Τι είναι η Αστρολογία

"Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο!"

αστρολογια

Η Αστρολογία διδάχτηκε στους ανθρώπους από την θεά Αθηνά, σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία. Η αστρολογία είναι η αρχαιότερη επιστήμη και τέχνη η οποία ασχολείται με την μελέτη των ουράνιων σωμάτων, τον υπολογισμό των κινήσεων των πλανητών μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και τον προσδιορισμό των επιδράσεων τους επάνω στο χαρακτήρα των ανθρώπων, στις συνήθειες και στο μέλλον τους. Στην αστρολογία η μελέτη των επιδράσεων γίνεται σύμφωνα με την θέση την οποία κατέχουν οι πλανήτες μέσα στα ζώδια τα οποία βρίσκονται τους οίκους(σπίτια) που καταλαμβάνουν και τι αποστάσεις ( γωνίες) όψεις τις οποίες σχηματίζουν οι πλανήτες μεταξύ τους. Η Αστρολογία είναι μια γλώσσα συμβόλων στην οποία τα ζώδια, οι πλανήτες και οι όψεις παριστάνονται με σύμβολα.

miriam astrologos Αστρολογος 9011901234

Τι είναι ο ζωδιακός κύκλος;

Εκλειπτική

Οι αρχαίοι Αστρολόγοι παρατήρησαν ότι ο ήλιος στην φαινομενική κίνηση του περνούσε μέσα από δώδεκα αστερισμούς(ζώδια) κατά την διάρκεια των δώδεκα μηνών. Έτσι δημιούργησαν μία νοητή κυκλική ζώνη στον ουρανό, γύρω από την γη, την διαίρεσαν σε δώδεκα ίσα τμήματα αντίστοιχα των δώδεκα αστερισμών( Κριός, Ταύρος, κλπ.) και την ονόμασαν ζωδιακό κύκλο. Οι πλανήτες κινούνται μέσα στον ζωδιακό κύκλο σε απόσταση 2-7 μοίρες, με εξαίρεση την απόκλιση του Πλούτωνα κατά (17μοίρες). Η μεγαλύτερη φαινομενική περιστροφή του ήλιου μέσα σε ένα χρόνο ονομάστηκε εκλειπτική. Το κέντρο της εκλειπτικής και του ζωδιακού κύκλου είναι η γη. Όταν η εκλειπτική συναντά την γραμμή του ουράνιου Ισημερινού λέγεται Ισημερινή γραμμή. Η αρχή της εκλειπτικής ορίστηκε η 0° μοίρα του Κριού, από την οποία ο ήλιος περνούσε την 21η Μαρτίου, εαρινή Ισημερία, εκτός δίσεκτου έτους, την 20η Μαρτίου. Η γη μας περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της από την δύση προς την ανατολή, γι αυτό ο αστρολογικός υπολογισμός γίνεται αντίστροφα από την φορά του ωρολογίου. Στην αστρολογία εξετάζονται οι επιδράσεις των πλανητών με διαφορετικά συστήματα, όπως το γεωκεντρικό σύστημα(με κέντρο την γη ) ή το ηλιοκεντρικό (με κέντρο τον ήλιο) κ.ά. Οι θέσεις των πλανητών, των οίκων και τα ζωδίων υπολογίζονται σε μοίρες. Εφόσον ο ζωδιακός κύκλος είναι 360 μοίρες ,άρα το κάθε ένα από τα δώδεκα ζώδια καταλαμβάνει 30 μοίρες.

Τι είναι το ωροσκόπιο

"Ο χαρακτήρας σου είναι η μοίρα σου."

Ωροσκόπιο

Στην αστρολογία το ωροσκόπιο είναι η γραφική αναπαράσταση του ηλιακού μας συστήματος η οποία δείχνει τις ακριβείς θέσεις των πλανητών και τις αποστάσεις (όψεις) μεταξύ τους. Το ωροσκόπιο υπολογίζετε με βάση την ημερομηνία, τον τόπο (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) και την ακριβή ώρα της γέννησης ή της ημερομηνίας των προβλέψεων. Για την αστρολογία κάθε λεπτό γεννιέται και ένας διαφορετικός άνθρωπος. Στην αστρολογία το προσωπικό ωροσκόπιο είναι σαν το δακτυλικό αποτύπωμα, είναι δηλαδή μοναδικό όπως και ο κάθε άνθρωπος!

Η ερμηνεία των Αστρολογικών συμβόλων

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ = Ωροσκόπος

ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ = Μεσουράνημα. Το κάθετο επάνω σημείο του ουρανού όπου η εκλειπτική τέμνει τον μεσημβρινό.

ΝΑΔΙΡ = Ναδίρ. Το αντίθετο σημείο από το μεσουράνημα.

Ν.ΔΕΣΜΟΣ Νότιος δεσμός. Το νότιο σημείο όπου η Σελήνη τέμνει την εκλειπτική.

Β.ΔΕΣΜΟΣ = Βόρειος δεσμός. Το βόρειο σημείο όπου η Σελήνη τέμνει την εκλειπτική.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ = Ανάδρομος πλανήτης. Φαινομενική αλλαγή της κατεύθυνσης των πλανητών.

P = ΤΥΧΗ . Μαθηματικός υπολογισμός ο οποίος υπολογίζεται από την θέση του ωροσκόπου, του ήλιου και της σελήνης

Ζώδια

zodia

 • Πλανήτες

 • ΗΛΙΟΣ Πλανήτης Ήλιος
 • ΣΕΛΗΝΗ Πλανήτης Σελήνη
 • ΑΡΗΣ Πλανήτης Άρης
 • ΕΡΜΗΣ Πλανήτης Ερμής
 • ΑΦΡΟΔΙΤΗ Πλανήτης Αφροδίτη
 • ΔΙΑΣ Πλανήτης Δίας
 • ΔΙΑΣ Πλανήτης Κρόνος
 • ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Πλανήτης Ποσειδώνας
 • ΟΥΡΑΝΟΣ Πλανήτης Ουρανός
 • ΠΛΟΥΤΩΝ Πλανήτης Πλούτων

Αστρολογία + Οίκοι οίκοι

Τι είναι οι οίκοι;

Στην Αστρολογία ο ζωδιακός κύκλος χωρίζεται σε δώδεκα τμήματα τα οποία εκφράζουν τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής μας και ονομάζονται οίκοι ή σπίτια. Οι πλανήτες και τα ζώδια που βρίσκονται μέσα στους οίκους μας δείχνουν σε ποιους τομείς θα υπάρχει έμφαση σε ένα χαρακτήρα ή σε ποιον τομέα θα ενεργοποιηθούμε, στο συγκεκριμένο χρόνο όταν εξετάζουμε τον χάρτη για τις προβλέψεις. Υπάρχουν πολλά συστήματα διαχωρισμού των οίκων, τα κυρίως γνωστά είναι του Πλακέντιου(Placidus() και Κωχ. Οι οίκοι σε ένα ωροσκόπιο αρχίζουν από τον ωροσκόπο.

Τι σημαίνουν αστρολογικά οι οίκοι

1ος οίκος Ωροσκόπος ή ASC

oroscopos

Προσωπικότητα - φυσική κατάσταση

Ο πρώτος οίκος = Ωροσκόπος αντιστοιχεί συμβολικά στο 1ο ζώδιο του Κριού, το ζώδιο όπου κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Άρης.

Ο πρώρος οίκος αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα μας, το σώμα μας, όπως και την εξωτερική εμφάνιση και την συμπεριφορά μας. Το πως φαινόμαστε στους άλλους και πως θα θέλαμε να μας βλέπουν οι άλλοι ή πως θα θέλαμε να μοιάσουμε .

2ος οίκος

2os oikos

Χρήματα - Υλικά αγαθά - Υπάρχοντα

Ο δεύτερος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 2ο ζώδιο του ζωδιακού τον Ταύρο, στο οποίο κυρίαρχος πλανήτης είναι η Αφροδίτη.

Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει τα υλικά αγαθά, τα οικονομικά μας, τα χρήματα που αποκτούμε με τον προσωπικό μας αγώνα. Παρουσιάζει επίσης τις αισθήσεις μας και την αισθητική άποψη και στάση μας πάνω στην ύλη.

3ος οίκος

3os oikos

Επικοινωνία - συγγενείς- αδέλφια

Ο τρίτος οίκος συμβολικά αντιστοιχεί στο 3ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου το ζώδιο των Διδύμων, στο ζώδιο όπου κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Ερμής.

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την πνευματική μας αντίληψη, την ικανότητα επικοινωνίας και σκέψης, το γράψιμο. Οι επικοινωνίες(τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, Μ.Μ.Ε),οι συγκοινωνίες και οι σύντομες μετακινήσεις συνδέονται με αυτό τον οίκο. Όπως επίσης και οι συγγενείς, τα αδέλφια και οι γείτονες μας.

Αστρολογος 9011901234

4ος οίκος

4os oikos

Οικογένεια - Μητέρα - Ρίζες

Ο τέταρτος οίκος συμβολικά αντιστοιχεί στο 4ο ζώδιο του Καρκίνου, στο οποίο κυρίαρχος είναι η σελήνη.

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την μητέρα, την οικογένεια, το σπίτι, τα αποκτήματα, την ασφάλεια και τα ακίνητα μας. Δείχνει επίσης το παρελθόν και τις συνθήκες που επικρατούν στην αρχή και στο τέλος της ζωής μας.

5ος οίκος

5os oikos

Έρωτας - Δημιουργία - Αναπαραγωγή - Ψυχαγωγία

Ο πέμπτος οίκος συμβολικά αντιστοιχεί στο 5ο ζώδιο του Λέοντα, στο οποίο κυρίαρχος είναι ο Ήλιος.

Στην Αστρολογία ο 5ος οίκος αντιπροσωπεύει την δημιουργική μας ικανότητα, τα παιδιά και τον έρωτα. Εκπροσωπεί επίσης τις κοσμικές συγκεντρώσεις, τις διασκεδάσεις και τα τυχερά παιχνίδια.

6ος οίκος

6os oikos

Εργασία - Υπηρεσία - Υγεία

Ο έκτος οίκος συμβολικά αντιστοιχεί στο 6ο ζώδιο του Παρθένου, στο οποίο κυρίαρχος είναι ο Ερμής.

Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την εργασία μας ,τις υπηρεσίες και την προφορά που παρέχουμε στην κοινωνία. Είναι ο οίκος που δείχνει για την υγεία και τις προδιαθέσεις μας στις ασθένειες.

7ος οίκος

7os oikos

Εμείς - Συνεργασίες - Γάμος

Ο έβδομος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 7ο ζώδιο του Ζυγού, στο οποίο κυρίαρχος είναι η Αφροδίτη.

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει το εμείς και κατά συνέπεια τον γάμο, τις μόνιμες σχέσεις τις προσωπικές ή τις επαγγελματικές και τις συνεργασίες.

8ος οίκος

7os oikos

Οικονομικά - Ψυχολογικά - Σεξουαλικότητα - Κληρονομικότητα

Ο όγδοος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 8ο ζώδιο του Σκορπιού, στο οποίο κυρίαρχος πλανήτης είναι ο Πλούτωνας.

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει τα περιουσιακά στοιχεία, τα αποκτήματα και τα οικονομικά από εξωτερικούς παράγοντες π.χ. κληρονομιές, φορολογικά, δάνεια. Εκπροσωπεί επισης τα μυστήρια της ζωής ( γέννηση, θάνατος), το σεξ αλλά και τα πάθη και τα εγκλήματα ανήκουν σε αυτό τον οίκο. Όπως επίσης και οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εταιρείες και οι οργανισμοί.

αστρολογος 75 αστρολογος 9011404129 miriam astrologos

9ος οίκος

9os oikos

Αφθονία - Πρόοδος - Πνευματική ανάπτυξη

Ο ένατος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 9ο ζώδιο του Τοξότη, στο οποίο κυρίαρχος είναι Δίας.

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την εξέλιξη, την πρόοδο, την αναζήτηση της μόρφωσης ή της ανώτερης γνώσης. Δείχνει ακόμη τις αξίες, τα υψηλά φιλοσοφικά, τα θρησκευτικά ή τα ηθικά ιδεώδη μας. Η ανώτερη εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο, τα υπερατλαντικά ταξίδια, το εξωτερικό, οι ξένοι και ο νόμος αντιπροσωπεύονται επίσης από αυτό τον οίκο.

10ος οίκος

10os oikos

Καριέρα - Επάγγελμα - Πατέρας

Ο δέκατος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 10ο ζώδιο του Αιγόκερου στο οποίο κυρίαρχος είναι Κρόνος.

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την καριέρα, το επάγγελμα, τις φιλοδοξίες και τους στόχους μας στην κοινωνία. Οι τιμές, η δόξα και οι επιβραβεύσεις, καθώς και ο βαθμός πειθαρχίας και σύνεσης στην κοινωνία. Παρουσιάζει τον πατέρα για τις γυναίκες, την μητέρα για τους άνδρες.

11ος οίκος

11os oikos

Κοινωνικότητα - Αλτρουισμός - Φιλίες

Ο ενδέκατος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 11ο ζώδιο του Υδροχόου,στο οποίο κυρίαρχος είναι ο πλανήτης Ουρανός.

Ο οίκος αυτός αφορά την κοινωνικότητα και τις σχέσεις μας με το κοινωνικό σύνολο. Δείχνει τις δραστηριότητες στα κοινά, τους συλλόγους και τις ομάδες. Οι κοινωνικές και φιλικές σχέσεις, οι εξερευνήσεις, οι εφευρέσεις και η τεχνολογία ανήκουν επίσης σε αυτόν τον οίκο.

Αστρολογος 9011901234 miriam astrologos

12ος οίκος

12os oikos

Πνευματικότητα - Υποσυνείδητο - Ψυχολογία

Ο δωδέκατος οίκος αντιστοιχεί συμβολικά στο 12ο ζώδιο τους Ιχθείς, όπου κυρίαρχος πλανήτης είναι Ποσειδώνας.

Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει την ψυχολογική πλευρά του εαυτού μας, το υποσυνείδητο μας, τις δοκιμασίες, τις κρυφές μας ανησυχίες. Τα ιδρύματα, τα νοσοκομεία, οι φυλακές, οι ασθένειες, το παρασκήνιο και τα μυστικά, αντιπροσωπεύονται επίσης από αυτόν τον οίκο.

αστρολογοι