English Ellas german

Ζώδιο Καρκίνος

Ζώδιο Καρκίνος χαρακτηριστικά

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και διαρκεί από 22 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου.
ζώδιο Καρκίνος

Αρετές: Πρωτοπορία,εμψύχωση, αυτοθυσία, ενθουσιασμός, αγαθότητα.

Κακίες:Ευαισθησία, διαίσθηση, οικονομία, υπομονή, προστατευτικότητα, φροντίδα.

Ο ήλιος είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος και για την Αστρολογία εκπροσωπεί το κεντρικό εγώ, την πραγματική συνείδηση. Όταν λέμε, τι ζώδιο είσαι, εννοούμε από ποιο ζώδιο περνούσε ο ήλιος την στιγμή που γεννιόσουν. Η θέση του και η επιρροή του ήλιου αντιπροσωπεύουν τα βασικά μας βιώματα, ενώ ο ρόλος του είναι καθοριστικός στην διαμόρφωση του χαρακτήρα. Το ζώδιο όπου βρίσκεται ο Ήλιος δείχνει το επίπεδο της συνείδησης και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε, αναζητώντας την ολοκλήρωσή μας.

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο κατά σειρά στον ζωδιακό κύκλο και το πρώτο από τα ζώδια του νερού, εκφράζοντας τις αρνητικές θηλυκές δυνάμεις της νύχτας. Η εφηβική ψυχή σας απέκτησε την εμπειρία της περνώντας από την φωτιά ως βρέφος Κριός, από την γη ως νήπιο Ταύρος και από τον αέρα ως παιδί Δίδυμοι, αλλά για πρώτη φορά θα μάθει τώρα για το τέταρτο στοιχείο της φύσης το νερό, δηλαδή το αίσθημα. Για πρώτη φορά η ψυχή στην πορεία της προς ''το γνώθι σε εαυτό’’ περνά μέσα από τον συναισθηματικό αυτό επίπεδο και πρέπει να καλλιεργήσει και να τελειοποιήσει αυτές τις ιδιότητες.

Ο Καρκίνος ως έφηβος ζωδιακού κύκλου, είναι πιασμένος στο ένα χέρι με την οικογένειά του και με το άλλο χέρι στην κοινωνία. Η ψυχή σας τώρα βρίσκεται ανάμεσα στην παιδικότητα και την ωριμότητα. Η ψυχολογία σας διχάζεται ανάμεσα στην ασφάλεια και την σιγουριά που σας παρέχει το σπίτι σας και σε αυτό που σας υπόσχεται το συναρπαστικό ταξίδι της ωριμότητας στον έξω κόσμο. Η δεκτικότητα της Σελήνης σε συνδυασμό με την ευαισθησία του νερού σας κάνουν πολύ καλό δέκτη αντίληψης των καταστάσεων, καθώς και των συναισθημάτων που σας περιβάλουν. Η ευαισθησία και οι διαισθητικές ικανότητες χαρακτηρίζουν έντονα την προσωπικότητά σας. Οι επιδράσεις από γύρω σας δημιουργούν τις ανάλογες ψυχικές διαθέσεις και τα συναισθήματα σας. Η ευαίσθητη ψυχολογία σας κάνει συχνά να συμπεριφέρεται με φαινομενικές παραξενιές και ιδιοτροπίες, αλλά μια τέτοια συμπεριφορά πάντα κρύβει κάτι που σας πλήγωσε. Η οικογένεια σας, η πατρίδα και οι ρίζες σας είναι στο υψηλότερο βάθρο για σας. Νοιώθετε δεμένοι με το παρελθόν σας και οι αναμνήσεις μπορούν να σας γεμίζουν με ευχαρίστηση το παρόν σας. Ο άγνωστος κόσμος σας εξάπτει την περιέργεια, αλλά η ευαίσθητη φύση σας δεν είναι σίγουρη, αν μπορεί να αντέξει την σκληρότητα που νοιώθει ότι υπάρχει στον έξω κόσμο. Είστε ευαίσθητοι στον πόνο των άλλων, συγκινείστε εύκολα και αισθάνεται την ανάγκη να βοηθάτε όσο μπορείτε. Γίνεστε επιτυχημένοι στην εργασία που θα διαλέξετε αφου ανεπτυγμένο το αίσθημα της οικονομίας, της φροντίδας και της προστασίας. Όπως ο κάβουρας πάει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, έτσι και εσείς είστε πολύ επιφυλακτικοί στις κινήσεις και στις αποφάσεις σας.

Είναι στην φύση σας να είστε μυστικοπαθείς, κρυψίνοι και εσωστρεφείς. Συχνά μένετε κλεισμένοι στον εαυτό σας και αρνείστε να ακούσετε πεισματικά οποιονδήποτε ή οτιδήποτε άλλο. Η μεγάλη αυτή ευθιξία σας και ο φόβος μήπως πληγωθείτε μπορεί να σας κάνουν κάποιες φορές δειλούς ή άτολμους, ειδικά όταν έχετε να αντιμετωπίσετε άγνωστο περιβάλλον και ανθρώπους. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί τα παράπονα και η ασταμάτητη γκρίνια να είναι στην καθημερινότητά σας. Άλλοτε ασκείτε μια φορτική προσκόλληση σε ανθρώπους ή σε καταστάσεις και μέσα από εκεί προσπαθείτε να επιβιώσετε,ειδικά αν υπάρχουν αρνητικές όψεις του ήλιου σας. Δυσκολεύεστε να πάρετε μία θέση και αλλάζετε διαθέσεις όπως και ο κυρίαρχος πλανήτης σας, η πολυπρόσωπη Σελήνη με τις φάσεις της. Η ανασφάλεια σας κάνει αρκετά αγχώδεις και ανήσυχους, γι αυτό πρέπει να δουλέψετε αρκετά με αυτήν και τον εαυτό σας.

Ο Δίας ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση στο ζώδιο σας χαρίζει πολλές από τις ιδιότητές του, μα βασικά την ιδιότητα της φιλοξενίας (Ξένιος Ζευς). Μπορεί να γίνεστε διστακτικοί ή συνεσταλμένοι σε ένα άγνωστο περιβάλλον, αντιθέτως όμως, μέσα σε γνώριμο περιβάλλον ή μέσα στο δικό σας χώρο είστε σχεδόν ο τέλειος οικοδεσπότης. Έτσι μέσα στο σπίτι σας θα είστε ο πιο ομιλητικοί, με πολύ χιούμορ, φιλόξενοι και περιποιητικοί. Θα αργήσετε να πάρετε την απόφαση να παντρευτείτε, όταν όμως το αποφασίσετε θα είστε υποδειγματικοί, προστατευτικοί και στοργικοί σύζυγοι, βάζοντας πάνω από όλα την οικογένεια, το σπίτι και τα παιδιά σας.

Μάθημα ζωής

Μέσα στον αέναο κύκλο της ζωής η ψυχή μετενσαρκώνεται σε κάθε ζώδιο με σκοπό να διδάξει και να διδαχθεί κάτι από την μεγάλη έννοια της ΑΓΑΠΗΣ, καθώς εξελίσσεται. Στην μύηση της η ψυχή έρχεται στο τέταρτο αυτό ζώδιο για να διδάξει ότι η αγάπη είναι αφοσίωση και κυρίως για να διδαχτεί πως η αγάπη είναι ελευθερία. Όταν καταφέρει να αντιληφθεί ότι και οι δυο έννοιες είναι ίσες τότε θα έχει καταφέρει να κυριαρχήσει σε αυτό ζώδιο.

Αρχαιολόγος, ιστορικός, κτηματίας, ασφαλιστής, παιδαγωγός, νοσοκόμος, επιχειρηματίας, τραπεζίτης.

Αστρολογος 9011901234 miriam astrologos miriam astrologos
ASTROLOGIE + HOROSKOP + PERSÖNLICHE + GRATIS = www.astrofree.de
ASTROLOGY + HOROSCOPES + PERSONAL + FREE = www.astrofree.co.uk
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ + ΖΩΔΙΑ + ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ + ΔΩΡΕΑΝ =www.astrofree.gr