LOGO

Τι λένε τα άστρα μόνο για σένα ? Μπες στο Club !

] [Ωροσκόπιο] [Αστρολογία] [Ζώδια] [Αστρολόγοι] [Ωροσκόπος] [Τώρα] [Προβλέψεις] [Υγεία] [Συναστρία] [Σχέσεις] [Παιδιά] [Παιχνίδια]
Κριός
Ταύρος
Δίδυμοι
Καρκίνος
Λέων
Παρθένος
Ζυγός
Σκορπιός
Τοξότης
Αιγόκερως
Υδροχόος
Ιχθείς

Ζώδιο Λέων

Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και διαρκεί από 23 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου

Ωροσκόπος Λέοντα

Ο τρόπος εύρεσης του ωροσκόπου είναι κατά προσέγγιση. Αν θέλετε τα ακριβή στοιχεία από το ωροσκόπιο σας πατήστε εδώ.
Επιλέξτε την ημερομηνία και την ώρα γέννησής σας και βρείτε τον ωροσκόπο σας.

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ
Αλέξης Σολομός
Αλέξης Μινωτής
Κακλαμανάκης Νίκος
Τόλης Βοσκόπουλος
Χαρίλαος Φλωράκης
Γιάννης Ευαγγελίδης
Άντζελα Δημητρίου
ΞΕΝΟΙ
Ναπολέων Βοναπάρτης
Λούσιλ Μπωλ
Άλφρεντ Χίτσκοκ
Καρλ Γιούγκ
Άντυ Γουώρχολ
Μάτα Χάρι
Ζακλίν Κένεντυ Ωνάση

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ποιότητα
Σταθερή
Στοιχείο
Φωτιά
Ιδιότητα
Αρσενικό
Πλανήτης
Ήλιος
Ρήμα
Λαχταρώ
Χρώμα
Πορτοκαλί
Πέτρα
Όνυχας
Μέταλλο
Χρυσός
Σημ.σώματος
Καρδιά
Βότανο
Πορτοκάλι
Πρόσωπο
Στρογγυλό
Χώρα
Γαλλία
Πόλη
Λος Άντζελες

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δημιουργικά
Δραστήρια
Δυναμικά
Εντυπωσιακά
Οργανωτικά
Γενναιόδωρα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Αρετές: Γενναιοψυχία, θάρρος, υπερηφάνεια, εντιμότητα.
Κακίες: Αλαζονεία, εγωκεντρισμός, καταπίεση, ματαιοδοξία

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Λέοντα

Ο ήλιος είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος και για την Αστρολογία εκπροσωπεί το κεντρικό εγώ μας, την πραγματική συνείδηση μας. Όταν λέμε, τι ζώδιο είσαι, εννοούμε από ποιο ζώδιο περνούσε ο ήλιος την στιγμή που γεννιόσουν. Στην Αστρολογία το ζώδιο όπου βρίσκεται ο Ήλιος δείχνει το επίπεδο της συνείδησης και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε αναζητώντας την ολοκλήρωσή μας. Για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας θα παίξει βασικό ρόλο ο οίκος μέσα στον οποίον βρίσκεται ο Ήλιος, εφόσον αυτός δηλώνει την συγκεκριμένη περιοχή της ύλης όπου θα εκδηλώσει την φύση του. Η αυτογνωσία θα έρθει όταν θα ασχοληθούμε με τα θέματα που συνδέονται με τον συγκεκριμένο οίκο. Η θέση του και η επιρροή του ήλιου αντιπροσωπεύουν τα βασικά μας βιώματα και ο ρόλος του είναι καθοριστικός στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο κατά σειρά στον ζωδιακό κύκλο και το δεύτερο από τα ζώδια της φωτιάς, εκφράζοντας τις θετικές αρσενικές δυνάμεις της ημέρας. Τώρα η ‘’νεαρή ψυχή’’ κοιτάζει στον καθρέφτη, θαυμάζει τον εαυτό της και ευγενικά διατυπώνει το ρήμα της ‘’θέλω’’. Η νεανική αυτή ψυχή παίρνει την δεύτερη εμπειρία της περνώντας από την φωτιά, στην πρώτη έκφραση αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας. Η Φωτιά του Λέοντα όμως δεν είναι παρορμητική όπως του Κριού, αλλά σταθερή. Δεν ανάβει απότομα, ούτε και σβήνει ξαφνικά, αλλά φωτίζει και ζεσταίνει με διάρκεια και σταθερότητα. Την δεύτερη αυτή φορά η ψυχή στον Λέοντα γνωρίζει ή νομίζει ότι γνωρίζει, πως και τι θα κάνει, καθώς επωμίζεται τις ευθύνες της.

Ο Λέων είναι ο πλέον δημιουργικός και οργανωτικός τύπος του ζωδιακού κύκλου. Η γενναιοψυχία είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά, του δυναμικού παιδιού του Ήλιου. Ο υπερήφανος βασιλιάς ξέρει πως θα οργανώσει το βασίλειο του, έτσι ώστε να δουλεύει αποδοτικά και με διάρκεια. Ζεστός και δυνατός σαν τον κυρίαρχο πλανήτη σας δίνει απλόχερα τη λάμψη, τη ζωντάνια και την αγάπη σας. Είστε από τα πιο γενναιόδωρα, ανοιχτόκαρδα και μεγαλόψυχα άτομα. Είστε ευαίσθητοι και πρόθυμοι να βοηθήσετε και να υπερασπιστείτε τους αδύνατους. Σας αρέσει να εντυπωσιάζετε, να διασκεδάζετε και να ψυχαγωγείτε το περιβάλλον σας. Θα ξοδέψετε πολλή ενέργεια και χρήματα μέχρι να αποσπάσετε τον θαυμασμό και την παραδοχή από τον κόσμο σας. Οι κόλακες θα σας βλέπουν σαν εύκολο θύμα τους, προκειμένου για να σας πάρουν οτιδήποτε. Είστε, μια ψυχή γεμάτη θάρρος και τόλμη έτοιμη για κάθε γενναία πράξη, μπροστά στις προκλήσεις της ζωής.

Αν λόγω αρνητικών όψεων του ήλιου η προσωπικότητά σας παρεμποδιστεί ή ταπεινωθεί, μπορεί εύκολα να μετατραπείτε σε ένα αξιοθρήνητο άτομο. Όταν δεν έχετε το χώρο ή τον τρόπο να επιβληθείτε μπορεί να νιώθετε κομπλεξικά, μπλοκαρισμένοι ή απελπισμένοι. Η δύναμη ή η δόξα σας μπορεί να μετατραπούν εύκολα σε αλαζονεία ή σνομπισμό.

Η ανάγκη για εξουσία αποτελεί βασικό σας χαρακτηριστικό, με την έννοια ότι θέλετε να είστε ο βασιλιάς του δικού σας κόσμου. Στον έρωτα, ο σύντροφός σας θα γίνει για σας η βασίλισσα ή ο βασιλιάς σας ανεξάρτητα από το ποιος είναι και από που κατάγετε, αρκεί να μιλά στη καρδιά σας. Εντούτοις, θέλετε να κυριαρχείτε πάνω σε εκείνους που θέλουν την αγάπη και την προστασία σας. Θα είστε στοργικοί, προστατευτικοί και τρυφεροί, αλλά μπορεί να γίνετε ζηλιάρηδες ή ακόμη και δυνάστες, προκειμένου να κρατήσετε το ταίρι σας μακριά από τα βλέμματα των επίδοξων κατακτητών.

Μάθημα ζωής

Μέσα στον αέναο κύκλο της ζωής η ψυχή μετενσαρκώνεται σε κάθε ζώδιο με σκοπό να διδάξει και να διδαχθεί κάτι από την μεγάλη έννοια της ΑΓΑΠΗΣ, καθώς εξελίσσεται. Στην μύηση της αγάπης η ψυχή έρχεται στο πέμπτο αυτό ζώδιο για να διδάξει ότι η αγάπη είναι έκσταση και να διδαχτεί πως η αγάπη είναι ταπεινοφροσύνη. Όταν καταφέρετε να αντιληφθείτε ότι και οι δυο έννοιες είναι ίσες, τότε θα έχετε καταφέρει να κυριαρχήσετε σε αυτό ζώδιο.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Ηθοποιός, χορευτής, διευθυντής, επιχειρηματίας, ελεύθερος επαγγελματίας, στρατιωτικός.

στην αρχή

Διαφημίσεις

[Home] [Ωροσκόπιο] [Αστρολογία] [Ζώδια] [Αστρολόγοι] [Ωροσκόπος] [Τώρα] [Προβλέψεις] [Π.Προβλέψεις] [Υγεία] [Συναστρία] [Σχέσεις] [Παιδιά] [Παιχνίδια]

Copyright © 2000-2012 Astrofree. All rights reserved Οροι Χρήσης.Το συνολικό περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του astrofree διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση και όχι για επαγγελματική. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του συνόλου ή μέρους αυτού, στο διαδίκτυο ή σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Το astrofree δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο των διαφημίσεων.